Regels

Synchrone menstruatie. Wetenschappelijk gezien blijkt het onzin te zijn, maar hier in huis lijkt het er toch op dat alle meisjes ongeveer op hetzelfde moment ongesteld zijn. En dan gieren de hormonen door het huis. Terwijl Birte, To en ik samen liggen te PMS’en op de zetel lopen Roel en Door op de tippen van hun tenen rond ons heen. We zijn een beetje slechtgezind en hebben buikpijn. En dat zullen ze geweten hebben.

Drie menstruerende vrouwen, daar heb je heel wat maandverband en tampons voor nodig. En dan hebben we ook nog elk onze eigen voorkeur: To de zwarte, Birte de groene en ik de blauwe. Met of zonder vleugels, en in verschillende maten. Gaat Roel naar de winkel en roepen wij in koor om nog een pakje maandverband mee te brengen, dan breekt het angstzweet hem uit. En brengt hij gegarandeerd het verkeerde mee.

Soms vergissen we ons wel eens op het toilet. Dan zit To plots met flapjes in haar boxershort (vervelend!), ben ik die ienieminie tampon bijna voor altijd kwijt en roept Birte: “Amai, dat is precies het maandverband van een olifant!” Yep, elke keer weer een happy period.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s