Echtelijke liefde

“Roel, we hebben vandaag over jou gesproken tijdens de les Latijn”, zei Birte gisteren tijdens het avondeten. “Het ging over echtelijke liefde.” Roel en ik keken elkaar ietwat verschrikt aan. Dit gesprek kon echt alle kanten opgaan. Waren we hier op voorbereid?

Ik overliep snel alle opties in mijn hoofd. Ging het over Roel als echtbreker, over hoe nieuwe liefde oude liefde kan doen breken? Want zo werd Roel vaak bekeken in het begin van onze relatie.

Ging het over Roel als echtgenoot die zijn gezin overspoelt met liefde? Over hoe hij drie kinderen en hun mama in zijn armen en hart sloot, om ze nooit meer los te laten? Over hoe hij ’s avonds laat, net voor hij in slaap valt, mijn hand zoekt onder de lakens om zachtjes zijn vingers rond de mijne te sluiten?

Of ging het over Roel als ontvanger van liefde, van mij en van de kinderen, onvoorwaardelijk en voor altijd? Over hoe hij geniet van hun knuffels en pluspapagrapjes, en van het feit dat ze hem missen als hij er niet is?

Niets van dat alles, dus. Het ging over rollenpatronen, en dat vrouwen nog steeds meer huishoudelijke taken op zich nemen dan mannen. Maar niet bij ons, zo verkondigde Birte in de klas. Want Roel strijkt, kookt, wast en plast minstens even veel als haar mama. En ook dat is echte(lijke) liefde.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s