Beach party

Tijdens de bezoekdag van het Chirokamp vroeg ze het met een omweg. Alle meisjes van de tiptiens gingen de dag dat ze thuiskwamen van het kamp naar de beach party. En nu hadden ze gevraagd of Birte ook mee mocht gaan. “Maar ja,” zei Birte. En daarna niets meer.

De rest mocht ik dus zelf invullen. Wilde ze graag mee, en durfde ze het niet te vragen? Of wilde ze niet mee, en durfde ze dat niet zeggen? “Van mij zou je daar wel mee naartoe mogen”, zeg ik. En geef mezelf een denkbeeldig schouderklopje. Want de belofte die ik als jonge puber maakte aan de wereld, werd hiermee ingelost.

Ik mocht dat niet van mijn ouders, uitgaan voor ik 16 jaar was. En mijn god, wat heb ik gezaagd en gezeurd en geroepen en getierd en lief gevraagd maar nee was nee. Ook niet als ie-de-reen die ik kende en die zelfs nog jonger waren dan ik wel naar de fuif mochten gaan. Ook niet één keer per maand zoals mijn beste vriendin. En ook niet per uitzondering. Behalve de zomerfuif van mijn eigen jeugdbeweging – daar mocht ik wel naartoe.

Ik heb toen in al mijn boosheid gezworen op het leven van mijn ongeboren kinderen: dit zou ik hen nooit aandoen.  Ook voor hun 16 zouden zij af en toe eens op stap mogen gaan. Erewoord.

En daarom zit ik dus die zaterdagavond zenuwachtig en om de haverklap op het beginscherm van mijn gsm te tikken. Want ze zou bellen als er iets was. En hoe lang duurt het nog voor ze thuis gaat zijn? Zou ik niet even een berichtje sturen. Wat duurt zo’n avond lang!

P.S.: Mijn ouders hebben mij trouwens serieus gestraft voor al mijn gezeur: vanaf de dag dat ik 16 was mocht ik geen enkel weekend meer thuis blijven. Ik moest uitgaan, vrijdag én zaterdag. Beste straf ooit :).

P.S.²: Birte, Toke en Door: lees de vierde alinea nog eens. Er staat ‘af en toe’, hé! 😊😊🤗

2 gedachten over “Beach party

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s